Η Standard & Poor΄s ανακοίνωσε σήμερα ότι αφαίρεσε την Πορτογαλία από την κατηγορία πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch) καθώς η χώρα συνεχίζει τις προσπάθειες της να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στην ανάλυση του ο οίκος αναφέρει ότι η κυβέρνηση συνασπισμού παραμένει προσηλωμένη στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των 78 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένουμε ότι η Πορτογαλία θα πετύχει τον επίσημο στόχο για έλλειμμα 5,5% του ΑΕΠ το 2013 καθώς η οικονομία σταθεροποιείται», αναφέρει στην ανάλυση της η S&P.
Ο οίκος επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στο BB/B, αλλά διατήρησε το αρνητικό outlook, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στους συνεχιζόμενους κινδύνους που συνδέονται με την απομόχλευση του υπερχρεωμένου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Πορτογαλίας καθώς και με τις αβεβαιότητες από την προσπάθεια της Πορτογαλίας να βγει από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης