Kάτι παραπάνω από 194 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι 400 πιο πλούσιοι επιχειρηματίες και επενδυτές στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του 2016.

Αιτία; Τα χρηματιστήρια κατακρημνίστηκαν λόγω του «κίτρινου πυρετού» στις κινεζικές αγορές, καθώς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου (Amancio Ortega, Jeff Bezos, Warren Buffett, Carlos Slim, Bill Gates) έχασαν 8,7 δισ. δολάρια μόνο τη Δευτέρα, εξαιτίας του παγκόσμιου sell-off.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, 47 δισεκατομμυριούχοι έχασαν 1 δισ. δολάρια ή και περισσότερα κατά τη διάρκεια της χειρότερης εβδομάδας για τις αμερικανικές μετοχές από το 2011. Ο κατάλογος είναι μακρύς, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρακάτω περιπτώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos, ο δισεκατομμυριούχος με τις καλύτερες επιδόσεις το 2015, έχασε τα περισσότερα, με την περιουσία του να καταγράφει πτώση 5,9 δισ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα, καθώς οι μετοχές του μεγαλύτερου site λιανικής πώλησης στον κόσμο υποχώρησαν περισσότερο από 10%. Ο Bezos είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία 53,7 δισ. δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates, έχασε 4,5 εκατομμύρια δολάρια και η περιουσία του μειώθηκε στα 79,2 δισ., ενώ ο Ισπανός Amancio Ortega, ο δεύτερος πλουσιότερος του κόσμου, έχασε 3,4 δισεκατομμύρια, με την περιουσία του να πέφτει στα 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο δείκτη, οι απώλειες των δισεκατομμυριούχων συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν μια πτώση 4,9% στον συνολικό τους πλούτο.

Να σημειωθεί ότι η καθαρή αξία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων ανέρχεται σε 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που σχεδόν ισοδυναμεί με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της… Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης