Περισσότερο μπέρδεψε παρά ξεκαθάρισε τα πράγματα ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, όταν σε χθεσινές του δηλώσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός QE3, παρόλο που η Κεντρική Τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και υποβάθμισε αυτές για την ανεργία το 2012.

Την ίδια στιγμή, αρκετά ήταν τα μέλη της FOMC που περιμένουν μια αύξηση των επιτοκίων πριν από το 2014. Η ουσία από τις αντιτιθέμενες δηλώσεις είναι ότι η Fed δεν έχει αποφασίσει ακόμα να εγκαταλείψει τα μέτρα στήριξης, αφού παραμένουν οι επιφυλάξεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Η αισιοδοξία, πάντως, από τις προβλέψεις τόνωσε το ρίσκο, με το δολάριο να μην ευνοείται από τις αντιφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η ισοτιμία EUR/USD συνέχισε το πρωί να ενισχύεται, φτάνοντας έως και τα 1,3262 δολάρια, αν και τη στιγμή συγγραφής του κειμένου η ισοτιμία βρέθηκε να χάνει τα κέρδη της προς το 1,3200. Τα στοιχεία καταναλωτικής και οικονομικής εμπιστοσύνης για τον Απρίλη στην Ευρωζώνη παρουσίασαν επιδείνωση, ενώ τα διάφορα κρατίδια της Γερμανίας ανακοινώνουν χαμηλότερο πληθωρισμό τον Απρίλιο.

Η στερλίνα συνεχίζει την ανοδική πορεία, έχοντας καλύψει όλες τις χθεσινές απώλειες που δέχθηκε μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, με την οικονομία να περνάει σε τεχνική ύφεση. Η ισοτιμία GBPUSD βρέθηκε να ξεπερνά σήμερα και το 1,6200.

Κέρδη σημειώνει το γιεν, με την ισοτιμία USDJPY να υποχωρεί κάτω από τα 81,00 γιεν και το ευρώ κάτω από τα 107,00 γιεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης