Εξόφληση φόρων σε εννέα δόσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 09:19
Εξόφληση φόρων σε εννέα δόσεις
Προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια στα κρατικά ταμεία, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σχέδιο για τμηματική καταβολή των φόρων και θα το υποβάλει προς συζήτηση στην τρόικα, καθώς θα επηρεάσει τόσο το έλλειμμα όσο και τις ταμειακές ροές.

Δύο στους τρεις φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν επιπλέον κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ φόρους και πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν μέχρι και απρόθυμοι να προχωρήσουν στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, η κυβέρνηση εκπόνησε σχέδιο, το οποίο προβλέπει ότι οι φόροι μπορεί να εξοφληθούν ακόμη και σε εννέα δόσεις. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι τρεις πρώτες θα είναι διμηνιαίες, όπως ισχύει ως και σήμερα, και οι υπόλοιπες μηνιαίες, φθάνοντας έως τον Ιούνιο του 2013.

Αν κάποιος, δηλαδή, κάνει τη δήλωσή του και το εκκαθαριστικό φτάσει στα χέρια του τον Ιούλιο, η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου, η τρίτη τέλος Νοεμβρίου και μετά θα ακολουθήσουν έξι μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 09:27