Η Bank of America Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί 1.200 ως 1.300 θέσεις εργασίας στην διεύθυνσή της για τα ενυπόθηκα δάνεια, επικαλούμενη την συρρίκνωση της δραστηριότητας στις αναχρηματοδοτήσεις και την βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια.

Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται σε διευθύνσεις οι οποίες χειρίζονται νέες υποθήκες και δάνεια η αποπληρωμή των οποίων παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση. Άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις πως οι θέσεις τους καταργούνται αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία αναφέρθηκε πρώτη στην είδηση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Bank of America εξετάζει σχέδια να καταργήσει άλλες 3.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των υποθηκών ως τα τέλη του χρόνου. Εκπρόσωπος της τράπεζας δεν ήταν σε θέσει να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό προς το παρόν. Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα απέλυσε πάνω από 9.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο.

Η Bank of America προέβη σε χορηγήσεις δανείων συνολικού ύψους 22,6 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο – το ποσό αυτό ήταν μειωμένο κατά 11% σε σύγκριση με το δεύτερο. Η άνοδος των επιτοκίων μείωσε τις νέες υποθήκες για την αναχρηματοδότηση δανείων μετά την άνοιξη. Το επιτόκιο μιας υποθήκης 30 ετών βρισκόταν στο 4,39% την περασμένη εβδομάδα, επίπεδο μειωμένο από το 4,80% του Σεπτεμβρίου αλλά πολύ ανώτερο από το 3,59% στις αρχές του Μαΐου.

Η Bank of America αναμένει εξάλλου ότι τα στεγαστικά δάνεια που θα χορηγήσει θα είναι λιγότερα το τέταρτο τρίμηνο και πιθανόν πρόκειται να καταργήσει κι άλλες θέσεις εργασίας στον τομέα των υποθηκών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μπράιαν Μόινιχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wells Fargo & Co, η τράπεζα η οποία χορηγεί τα περισσότερα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την 17η Οκτωβρίου ότι καταργεί 925 θέσεις εργασίας στην αρμόδια διεύθυνσή της, πέραν των 5.300 υπαλλήλων της οι οποίοι είχαν ήδη ειδοποιηθεί ότι θα απολυθούν το τρίτο τρίμηνο φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης