Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν η συμφωνία της Ελλάδας με την Goldman Sachs για τα swaps ήταν νόμιμη ή όχι, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε ότι ακόμη κι αν ευσταθούν ισχυρισμοί της Ελλάδας, ότι τέτοιου είδους πρακτικές ήταν νόμιμες εκείνη την περίοδο, πιθανότατα είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή αστάθεια στην ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Eurostat θα εξετάσει αυτό το ερώτημα, για να ξεκαθαρίσει πώς η Goldman Sachs βοήθησε την Ελλάδα να αναβάλει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ. «Πρέπει να μάθουμε αν ήταν νόμιμο. Αν ήταν νόμιμο, πρέπει να ρωτήσουμε να ήταν ωφέλιμο για τη σταθερότητα – μάλλον όχι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι όποιες κι αν είναι οι διαφορές στη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφωνούν ότι «το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης είναι καλό, εφόσον εφαρμοστεί κατά γράμμα. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε.

Χθες, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε ότι έξι αγγλοσαξωνικοί χρηματοπιστωτικοί οίκοι έχουν κερδοσκοπήσει εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης με επίκεντρο τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο Γάλλο βουλευτή που δεν κατονομάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ του να δοθεί συμβουλευτικός ρόλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τέτοια βοήθεια δεν θα χρειαστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης