Μία νέα σημαντική σελίδα στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναμένεται να καταγράψει η μεγάλη ελληνική επιχειρηματική αποστολή που καταφθάνει τις επόμενες ημέρες στο Κάιρο, με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστράτιο Γιαννακίδη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Μπράχο.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιακών Βιομηχανιών, στην έδρα του εν λόγω αιγυπτιακού οργανισμού στο Κάιρο, στις 5 Μαρτίου, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρόεδρός τους Μοχάμεντ Ελ Σεουέντι. Στη σχετική εκδήλωση θα μιλήσουν οι κκ Γιαννακίδης και Μπράχος, καθώς επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς και ο Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Αθανάσιος Μακρανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσουν Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες για τη πιθανότητα νέων συνεργασιών ανάμεσα σε αντίστοιχες εταιρείες από Ελλάδα και Αίγυπτο.

Την επομένη, 6 Μαρτίου, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφτεί την Οικονομική Ζώνη του Καναλιού του Σουέζ, όπου θα γίνουν δεκτή από τον Πρόεδρο της Αρχής του Καναλιού, Μοχάμεντ Μαμίς, ενώ παράλληλα προβλέπεται επίσκεψη στην Ισμαηλία και στο Πορτ Σαΐντ.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης