Εμπορικό πλεόνασμα για την Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 18:31
Εμπορικό πλεόνασμα για την Κίνα
Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δις δολαρίων κατέγραψε τον μήνα Μάιο η Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Τελωνείων της χώρας, ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των αρχών και υπερβαίνει τα μέγιστα τα στοιχεία του Απριλίου.

Μολαταύτα, ο όγκος των κινεζικών εξαγωγών αυξήθηκε μόλις 1% κατά τον περασμένο, φθάνοντας τα 182,8 δις δολάρια, καταγράφοντας μία σαφή επιβράδυνση εν σχέσει προς τον Απρίλιο και υπογραμμίζει την επίπτωση που είχε στους Κινέζους εξαγωγείς η απίσχανση της εσωτερικής ζήτησης και οι δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία. Επίσης αντανακλούν την αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις, την ανατίμηση του γιουάν και την επιδείνωση που έχει επέλθει στο εμπορικό περιβάλλον, εκτιμούν τα κινεζικά Τελωνεία.

Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου είχαν αυξηθεί κατά 14,7% σε έναν χρόνο, φθάνοντας τα 187,1 δισεκ. δολάρια.

Τον Μάιο, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,3% στα 162,3 δισεκ. δολάρια, επίπεδα που υπολείπονται αυτών του Απριλίου, κατά τον οποίο είχαν σημειώσει αναπάντεχη αύξηση κατά 16,8%.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 18:31