Ένα βήμα πριν την πτώχευση 550 αμερικανικές τράπεζες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009, 03:59
Ένα βήμα πριν την πτώχευση 550 αμερικανικές τράπεζες
Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 16 χρόνια, σκαρφάλωσε ο αριθμός των τραπεζών, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Διασφάλισης των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC, η οποία εγγυάται τις καταθέσεις σε περίπου 8.200 τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ότι 552 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί βρίσκονταν στη "λίστα των τραπεζών με προβλήματα".

Οι χρεοκοπίες 100 και πλέον τραπεζών -στην πλειοψηφία τους, μικρών και μεσαίων- εντός του 2009 ανάγκασαν την FDIC να ανακοινώσει ότι είχε τις δεύτερες μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της. Η υπηρεσία, η οποία συγκεντρώνει εγγυήσεις από τις τράπεζες που είναι μέλη της, ανακοίνωσε ότι παρουσίασε αρνητικό ισοζύγιο 8,2 δις δολαρίων στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Οι ζημιές ώθησαν την FDIC να ανακοινώσει ότι θα ζητήσει την καταβολή των συνδρομών τριών ετών προκαταβολικά από τα μέλη της, ώστε να συγκεντρώσει περί τα 45 δις δολάρια για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες πτωχεύσεις τραπεζών το 2010.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας στις ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε σε σύγκριση με την καταστροφική του πορεία στα τέλη του 2008. Ωστόσο, η FDIC ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους πτώχευσαν 50 τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009, 04:01