Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους σε κεφάλαια ύψους 114,7 δισ. ευρώ που διαπιστώθηκε ότι χρειάζονταν την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA), στο πλαίσιο των περσινών ελέγχων αντοχής (stress tests).

Αυτό αναφέρεται σε κείμενο που ετοιμάσθηκε για τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), το οποίο ήρθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα, το κεφαλαιακό έλλειμμα 114,7 δισ. ευρώ που είχε αναγνωρισθεί τον Δεκέμβριο του 2011 καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από ιδιωτικούς πόρους και, όπου ήταν ανάγκη, υπήρξε στήριξη από δημόσιους πόρους» αναφέρει το έγγραφο, το οποίο σημειώνει ότι «η αναλυτική έκθεση της EBA, που θα περιλαμβάνει την τελική έγκρισή της για τα αποτελέσματα κατά τράπεζα, θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο».

Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι η βελτίωση των ισολογισμών συνεχίζεται σε κάποιες χώρες, πέρα από τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν από τα stress tests. «Πέρα από τους ελέγχους (αντοχής) της EBA, σε ορισμένες χώρες η βελτίωση των τραπεζικών ισολογισμών συνεχίζεται και είναι σε πρόοδο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης