Ενημερώθηκε ο Ομπάμα για την διακοπή στο Nasdaq

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, 01:25
Ενημερώθηκε ο Ομπάμα για την διακοπή στο Nasdaq
Το Χρηματιστήριο Nasdaq στη Νέα Υόρκη ανέστειλε την Πέμπτη τις δραστηριότητές του, για περισσότερο από τρεις ώρες, λόγω ενός προβλήματος στους υπολογιστές, ένα πρωτοφανές περιστατικό που έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αξιοπιστίας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι συναλλαγές σταμάτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταξύ του χρονικού διαστήματος 16.15 μ.μ. - 19:25 (ώρα GMT), παραλύοντας το σύνθετο δείκτη Nasdaq, που κυριαρχείται από την τεχνολογία, καθώς και μετοχές ναυαρχίδες στην αγορά της Νέας Υόρκης όπως η Apple ή η Microsoft. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνστ.

Ο δείκτης φαίνεται πάντως έκλεισε σε θετικό έδαφος 1,08% στις 3.638,71 μονάδες.

Αντιθέτως η μετοχή Nasdaq έχασε 3,42% υποχωρώντας στα 30,46 δολάρια.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια πλατφόρμα συναλλαγών να καταρρέει για τόσο πολύ ώρα, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος κατά μεσής της συνεδρίασης» ανέφερε ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής επενδύσεων στην Lazard Capital Markets. «Το περιστατικό δεν προκάλεσε πανικό στην αγορά», συνέχισε ο Χόγκαν «Είναι απλά απογοητευτικό. Δεν χάνετε χρήματα, αλλά χάνετε χρόνο».

Η ακριβής αιτία της διακοπής είναι υπό διερεύνηση αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το σύστημα επικοινωνιών για τις παραγγελίες από άλλες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, σε μετοχές που είναι εισηγμένες στο Nasdaq.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, 01:25