To γιεν συνεχίζει να αποδυναμώνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα με τους επενδυτές να περιμένουν τις πρόωρες εκλογές του Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία. Η ισοτιμία του δολαρίου με το γιεν (USDJPY) έχει διασπάσει το 80,70 και κινείται πάνω από τα 81,00 γιεν σε υψηλά 6,5 μηνών περίπου, ενώ πάνω από τα 103,50 γιεν επιχειρεί να διατηρηθεί το ευρώ.

Τη συνέχεια στην πτώση του ιαπωνικού νομίσματος στηρίζουν οι δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης (του κόμματος LDP), Shinzo Abe, ο οποίος υποστηρίζει τις απεριόριστες αγορές assets από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας μέχρι να «σπάσει» ο αποπληθωρισμός στην ιαπωνική οικονομία, ενώ αποβλέπει σε μείωση του βασικού επιτοκίου ακόμα και κάτω από τα μηδενικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ διατηρεί τα κέρδη του έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας μικρές μεταβολές. Νωρίτερα, δημοσίευμα της ισπανικής El Confidencial ανέφερε ότι η Ισπανία θα επιχειρήσει να ζητήσει πιστωτική γραμμή από το ΔΝΤ αντί ενός αιτήματος διάσωσης.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε στο -0,1% το τρίτο τρίμηνο (σε τριμηνιαία βάση) και ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβρη από το 2,6%. Στη Βρετανία, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,7% τον Οκτώβρη, στη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα έξι μηνών.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης