Ενισχυμένο ήταν σήμερα το δολάριο, ενώ οι περισσότερες ασιατικές αγορές απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τις ομιλίες αξιωματούχων της Federal Reserve που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμεναν κλειστές λόγω των αργιών του καθολικού Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, το δολάριο βρήκε στήριξη στα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχείων για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και τα σχόλια κάποιων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που άφησαν να εννοηθεί ότι οι φορείς χάραξης της πολιτικής πιστεύουν πως θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επιτόκια ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 0,1% στο 96,273, έχοντας ήδη ανέλθει έως και το 96,339, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,4% στα 113,51 γιεν, διατηρώντας τη σταθερή ανάκαμψή του από το χαμηλό 6,5 μηνών των 110,67 που σημείωσε στις 17 Μαρτίου μετά τη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία έδωσε στην αγορά την εντύπωση ότι τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν άμεσα.

Η υποχώρηση του γιεν έδωσε ώθηση στον ιαπωνικό δείκτη Nikkei που ενισχύθηκε κατά 0,8% και έκλεισε σε υψηλό δύο εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης