Ενισχύονται οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 11:17
Ενισχύονται οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων
Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, καθώς υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες για λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονταν νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,44%, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων σημείωναν άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης στο 5,88%.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πολλές προσδοκίες για τη Σύνοδο... και πρόοδος όσον αφορά στην αμοιβαιοποίηση του χρέους» σχολίασε trader. Όπως σημείωσε, ωστόσο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Γερμανία φαίνεται πως έκανε και πάλι πίσω.

Καθοριστική για τις αποφάσεις της Συνόδου κρίνεται, πάντως, η συνάντηση Ολάντ - Μέρκελ την Τετάρτη στο Παρίσι, στη διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση των απόψεων σε κορυφαία θέματα, όπως η τραπεζική ένωση και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ, η απουσία του Έλληνα πρωθυπουργού από τη Σύνοδο για λόγους υγείας απομακρύνει το ενδεχόμενο προχωρημένης απόφασης για την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012, 12:14