Σε ανοδική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Την αφορμή για το αισιόδοξο κλίμα έδωσαν οι δηλώσεις Ομπάμα που φαίνεται να έπεισαν τους επενδυτές ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να αποφύγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το δημοσιονομικό γκρεμό του 2013.

Το ζήτημα αυτό θεωρείται μείζον για την παγκόσμια οικονομία η οποία θα επηρεασθεί άμεσα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίσουν δημοσιονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις Ομπάμπα λειτούργησαν κατευναστικά για τους επενδυτές και βελτίωσε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου σε όλο το εύρος των αγορών.

Αναλυτικά τώρα, όλοι οι βασικοί δείκτες της Ευρώπης σημειώνουν αξιόλογα κέρδη, ενώ και οι συναλλαγές στην προσυνεδρίαση της Νέας Υόρκης προϊδεάζουν για ανοδική τάση στη Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης που αντιπροσωπεύει τις εισηγμένες εταιρίες της ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 0,97%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινείται κατά 0,66% υψηλότερα, ενώ κέρδη 0,87% σημειώνει ο δείκτης FTSE110 στο Λονδίνο. Τέλος σε ποσοστό 0,89% ενισχύεται ο δείκτης CAC στο Παρίσι, ενώ οι δείκτες της Μαδρίτης και του Μιλάνου υπεραποδίδουν με άνοδο 1,28% και 2,18% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης