Σε υποστήριξη πολλαπλών σημείων είκοσι επιλεγμένων και ιδιαίτερα δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προχωρά ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που υλοποιεί σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor.

Όπως τόνισαν στελέχη του ΟΠΑΠ κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του προγράμματος, στόχος είναι η ενίσχυση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα δώσουν πνοή στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βασικό ζητούμενο είναι να ενισχύσουμε την αγορά εργασίας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, προσθέτοντας ότι αυτός ερχόμενος από μια χώρα με πολύ χαμηλή ανεργία όπως η Αγγλία είναι πολύ δύσκολο να βλέπει τέτοια ποσοστά ανεργίας εδώ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα 12μήνης διάρκειας θα παρέχει στις επιλεγμένες εταιρείες μια σειρά υπηρεσιών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Ολοκληρωμένη καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, πρόσβαση στις διεθνείς αγορές μέσω του δικτύου της Endeavor και δράσεις δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ως μέντορες πολλά στελέχη της ελληνικής αγοράς και επενδυτές.

Ποιες είναι 20 οι επιχειρήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα υπέβαλλαν 539 επιχειρήσεις, 100 εκ των οποίων πέρασαν στην β’ φάση. Εντέλει επιλέχθηκαν 20 επιχειρήσεις οι οποίες είναι οι εξής:

ALVION
Η Alvion Pharmaceuticals είναι μια φαρμακευτική εταιρεία που παρέχει καινοτόμες λύσεις με έμφαση στον τομέα των γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων.

ANASSA
Η Anassa επεξεργάζεται και εμπορεύεται premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα απευθυνόμενη στην ελληνική και διεθνή αγορά.

BLAUEL
O οίκος Bläuel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός έξτρα παρθένου βιολογικού ελαιόλαδου στην περιοχή της Μάνης.

CREAM TEAM
Η Cream Team είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη παραγωγική και εμπορική εταιρεία καλλυντικών που προσφέρει μια γκάμα άνω των 10.000 κωδικών μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Dust+Cream.

DIVING STATUS
Η DIVING STATUS Underwater Services υποστηρίζει τον χώρο της ναυτιλίας παρέχοντας υπηρεσίες υποβρύχιας επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής πλοίων.

Doctor Anytime
Η doctoranytime είναι μια πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βρει τον γιατρό που επιθυμεί και να κλείσει ραντεβού online εύκολα και γρήγορα.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
Η Evrofarma είναι μια καινοτόμα ελληνική γαλακτοβιομηχανία και σε συνδυασμό με την Campus είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κτηνοτροφικές εταιρείες.

ΗΑΤΖΙΥΙΑΝΝΑΚΙS
Η Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ποιοτικών και καινοτόμων ζαχαρωδών προϊόντων.

KANAKAS
H εταιρεία KANAKAS έχει στόχο την παραγωγή και επεξεργασία ρυζιού εξαιρετικής ποιότητας από όλες τις ποικιλίες indica και japonica.

Madame ShouShou
Η Madame ShouShou αποτελεί το απόλυτο ελληνικό brand σε ρούχα, μαγιό, νυφικά και tailor made δημιουργίες για γυναίκες.

Nannuka
H Nannuka είναι η πρώτη online υπηρεσία εύρεσης και αξιολόγησης επαγγελματιών και χώρων για την φύλαξη, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Nanophos

Η Nanophos είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία αναπτύσσει και παράγει έξυπνα υλικά χρησιμοποιώντας την επιστήμη της τεχνολογίας.

ΝΗΣΟΣ
Μικρής παραγωγής, οι μπύρες ΝΗΣΟΣ παράγονται στην Τήνο από κορυφαίες προσεγμένα επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Plex.Earth
Το Plex.Earth αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο συνδέει με αποτελεσματικό τρόπο, τα κατασκευαστικά, αρχιτεκτονικά και ενεργειακά σχέδια με τον πραγματικό κόσμο.

Pockee
Το Pockee είναι μια εφαρμογή η οποία προσφέρει κουπόνια μέσω κινητού για προϊόντα supermarket στην Ελλάδα.

Provertia
H Provertia δραστηριοποιείται στην παραγωγή επεξεργασία, συσκευασία και τυποποίηση γαλακτομικών ειδών στην Αλεξανδρούπολη.

Radiki
Η εταιρεία Radiki ασχολείται με την προώθηση ποιοτικών ελληνικών γεωργικών προϊόντων.
ROUSSAS
Η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιωρώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτος. Σήμερα η εταιρεία εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της.

Spotawheel
Η Spotawheel είναι μια εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία για να επαναπροσδιορίσει την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Τσιλιλή
Η Τσιλιλής είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που εμφιάλωσε τσίπουρο. Την τελευταία δεκαετία, δημιουργεί νέες σειρές οινικών προϊόντων συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες πρακτικές.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του προγράμματος:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης