Ενστάσεις Κορκίδη για την επιστροφή Φ.Π.Α. μέσω Elenxis

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 11:09
Ενστάσεις Κορκίδη για την επιστροφή Φ.Π.Α. μέσω Elenxis
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) Β. Κορκίδης αναφορικά με το θέμα της επιστροφής Φ.Π.Α. προς εξαγωγικές ή άλλες επιχειρήσεις μέσω του συστήματος «Elenxis».

Όπως εκτίμησε, «η ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για επιστροφή Φ.Π.Α. μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ELENXIS ουσιαστικά μεταθέτει χρονικά κάθε συμψηφισμό και επιστροφή Φ.Π.Α. για τον Ιούνιο».

«Κάθε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής Φ.Π.Α.», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., «είναι υπέρ του υγιούς και νόμιμου εξαγωγικού εμπορίου και αποτελεί πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Ε.Ε. και η επισήμανση ότι η επιστροφή Φ.Π.Α. θα γίνεται με βάση την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και τη δημοσίευση των ονομάτων των εξαγωγικών και εφοδιαστικών επιχειρήσεων δεν μας ανησυχεί».

«Όμως», επεσήμανε, «η προϋπόθεση ότι η επιστροφή Φ.Π.Α. θα γίνεται σύμφωνα με τις ταμειακές δυνατότητες του Δημοσίου ουσιαστικά θα μπορεί να παγώνει ανά πάσα στιγμή τη διαδικασία, αφού όλοι γνωρίζουμε την κακή ταμειακή κατάσταση του Δημοσίου».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 11:42