Επενδυτής αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του Metropolitan

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 12:27
Επενδυτής αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του Metropolitan
Δεσμευτική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα ΑΕ και της Hellenic Healthcare S.a.r.l, ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, για την είσοδο της CVC στη μετοχική σύνθεση της Περσεύς με πλειοψηφικό ποσοστό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κ.κ. Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης, θα επαναεπενδύσουν στη Hellenic Healthcare ως σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Περσεύς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία), ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στην Περσεύς και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ως σύμβουλοι της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Εταιρείας. H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Περσεύς.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 14:16