Στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, την Πετρούπολη, μπήκε η τελική υπογραφή για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων της πόλης.

Ο ελληνικός Ομιλος, «ΑΚΤΩΡ Α.Ε – ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε», μετά από εντατικές διεργασίες τριών χρόνων, υπέγραψε τη συμφωνία χρηματοδότησης με την τοπική κυβέρνηση και το ρωσικό τραπεζικό Ομιλο «VTB-KAPITAL» για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Πετρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της της Πετρούπολης, γενέτειρας του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, υπογράφοντας τη συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου στην τοποθεσία Λεβασόβο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει οδηγό για το περεταίρω εκσυγχρονισμό του τομέα της αποκομιδής και επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων της πόλης, προς μια σύγχρονη κατεύθυνση που να σέβεται το περιβάλλον».

Στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Πετρούπολης, (εδώ και μια δεκαετία θεωρείται το ρωσικό «Νταβός» επειδή εκεί συρρέουν εκατοντάδες πολιτικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων), την υπογραφή του κάτω από το κείμενο της ελληνορωσικής συμφωνίας έβαλε ο Πρόεδρος του γιγάντιου τραπεζικού Ομίλου, «VTB», Αντρέι Κόστιν.

Εξασφαλίζεται έτσι η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ενός έργου που καλείται να δώσει οικολογική ανακούφιση στη ρωσική μεγαλούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εταιρεία, ΑΚΤΩΡ, υπέγραψε ο Γενικός διευθυντής του Ομίλου στη Ρωσία, Σίμος Παναγιωτίδης, ο «ιθύνων νους» της προώθησης του ελληνικού Ομίλου στη Ρωσία.

Η συμμετοχή του ρωσικού Ομίλου, VTB, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση ενός τόσο βασικού έργου στην Πετρούπολη.

Η εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στο διαχωρισμό και την επεξεργασία των απορριμμάτων μέχρι 80% υπαγορεύεται από την ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που πάνε στις χωματερές, χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, υποστηρίζει ο Ελληνας μάνατζερ.

Το έργο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας, 350 χιλ. τόνων απορριμμάτων από τους 1,2 εκ. τόνους που συσσωρεύει η πόλη ετησίως. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 300 εκ. δολαρίων, με παραπέρα επέκταση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Πετρούπολης.

Πηγή: www.fontanka.ru

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης