Άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κλείνοντας πάνω από τα 1.700 δολάρια για πρώτη φορά μετά τις 5 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Απριλίου σημείωσε κέρδη 0,8%, ή 12,8 δολ., στα 1.711,5 δολ. η ουγγιά, καταγράφοντας συνολικά στην εβδομάδα άνοδο 0,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας λόγω ανησυχιών για την πορεία της ανταλλαγής του ελληνικού χρέους για να ανακάμψει στο τέλος καθώς άρχισε να διαφαίνονται οι θετικές εξελίξεις.

Τα κέρδη της Παρασκευής περιόρισαν τα θετικά στοιχεία για την ανεργία, στις ΗΠΑ καθώς όπως σχολιάζουν αναλυτές, μειώνουν την πιθανότητα νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας από την Fed.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στο τι θα κάνει η Fed. Η ρευστότητα της κεντρικής τράπεζας είναι ένας θεμελιώδης θετικός παράγοντας για το σύνολο των πολύτιμων μετάλλων και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως οποιοσδήποτε παράγοντας μειώνει την πιθανότητα ποσοτικής χαλάρωσης είναι αρνητικός,» δήλωσε στο Dow Jones Newswires ο Dave Meger της Vision Financial Markets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, ο χαλκός, ευνοήθηκε από την ανακοίνωση της ανεργίας κλείνοντας με άνοδο 1,8%, ή 6,7 σεντς, στα 3,8585 δολ. η λίβρα. Συνολικά στην εβδομάδα ο χαλκός υποχώρησε 1%.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης