Για «ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του τραπεζικού συστήματος» κατηγορεί το ΑΚΕΛ και προσωπικά τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Αθανάσιος Ορφανίδης.

Σε ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει ότι «ο ισχυρισμός πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η Κύπρος βουλιάζει οικονομικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές μας είναι παραπλανητικός και προκαλεί ζημιά στην οικονομία του τόπου και στην Κύπρο την ίδια» και προσθέτει: «Αναγκάζομαι να παρέμβω, διότι οι συνεχείς δηλώσεις σας αλλά και εκπροσώπων σας στο ΑΚΕΛ κάνουν μεγάλη ζημιά στον τόπο μα και πλήττουν το μέλλον των παιδιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Ορφανίδης σημειώνει ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έχει στέρεα βάση και επικρίνει, επίσης, τον πρόεδρο Χριστόφια για τη στάση του στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που είχε αρνητικές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου με ζημιές δισεκατομμυρίων.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει τη θέση για διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να εντοπισθούν οι ευθύνες σε ό,τι αφορά στη σημερινή κατάσταση στις τράπεζες.

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης