Επιδείνωση της κρίσης σε περίπτωση χρεοκοπίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 12:50
Επιδείνωση της κρίσης σε περίπτωση χρεοκοπίας
Σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας ή αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών στο σχέδιο μείωσης του χρέους, η ευρωπαϊκή κρίση θα επιδεινωθεί και το συνολικό κόστος για την επαναφορά της Ελλάδας στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης θα αυξηθεί, προειδοποίησε σήμερα ο Γιούργκεν Σταρκ.

«Προειδοποιούμε ενάντια στη χρεοκοπία και επίσης ενάντια στην αναγκαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. στην εφημερίδα «VDI Nachrichten».

Σύμφωνα με τον Σταρκ, ένα «κούρεμα» καθώς και μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα «κόστιζαν» περισσότερο στους Ευρωπαίους φορολογούμενους απ' ό,τι ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα.

Ο αξιωματούχος της Ε.Κ.Τ. παρατήρησε επίσης ότι η συζήτηση στην Ελλάδα σχετικά με την εμπλοκή των ιδιωτών οδήγησε σε επιβράδυνση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γενικά, θα πρέπει να περιμένει κανείς πως τα προβλήματα θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, ακόμα και αφότου θα έχουν περάσει τα χειρότερα, πρόσθεσε ο Γιούργκεν Σταρκ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 13:05