Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις για Λαχεία, Κασσιώπη και ΟΠΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 20:44
Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις για Λαχεία, Κασσιώπη και ΟΠΑΠ
Επισπεύδονται οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης για τα Κρατικά Λαχεία, την Κασσιώπη και τον ΟΠΑΠ. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που συνεδρίασε σήμερα. Εκτενής ήταν και η συζήτηση για το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, συνοψίζονται ως εξής:

1) Τελική Φάση Διαγωνισμού Κρατικών Λαχείων: Εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.

2) Β’ Φάση Διαγωνισμού για την Κασσιώπη: Εγκρίθηκαν τα Τεύχη της Β΄ Φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.

3) Έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΟΠΑΠ: Επιβεβαιώθηκε η -από 29.03.2012- απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πώληση του 29% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Εγκρίθηκαν οι όροι της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους οποίους η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια. Η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Περαιτέρω, το Δ.Σ. συζήτησε εκτενώς το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού. Η διαδικασία για την επόμενη φάση του Διαγωνισμού που αφορά στην υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 20:44