Νέα πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου -πέμπτη στη σειρά- επιστρέφοντας σε χαμηλά έξι μηνών, μετά τα απογοητευτικά μάκρο στοιχεία από τις ΗΠΑ και την πτώση των αμερικανικών μετοχών.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 25 σεντς ή 0,3% στα 92,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο έχει χάσει αθροιστικά 4,7% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ενώ οι σημερινές απώλειες το οδήγησαν ξανά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατηρείται μεγάλη μείωση στη διάθεση ανάληψης ρίσκου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συμβουλευτικής του τομέα πετρελαίου Ritterbusch and Associates.

Μικραίνει η ψαλίδα με το brent

Σχεδόν κατά 2 δολάρια συρρικνώθηκε την Πέμπτη η διαφορά στην τιμή του αργού του NYMEX από την τιμή του brent. Ειδικότερα, η ψαλίδα διαμορφώνεται στα 14,93 δολάρια αφού το brent υποχώρησε σήμερα κατά 2,1% στα 107,49 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Bank of America Merill Lynch εκτιμά ωστόσο πως η τιμή του brent θα παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Ειδικότερα, η τράπεζα εκτιμά πως η τιμή του brent θα διαμορφωθεί φέτος στα 118 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο και στα 120 δολάρια το 2013 αν και δεν αποκλείει ένας νέος γύρος νομισματικής χαλάρωσης στην Ευρώπη να ωθήσει την τιμή έως και τα 140 δολάρια το βαρέλι στο διάστημα των επόμενων 12 μηνών.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης