Σε χαμηλότερα επίπεδα από το χθεσινό κλείσιμο στο 1,3184 διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού έχει ξεθυμάνει η αισιοδοξία γύρω από τη συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ και οι επενδυτές επικεντρώνονται σε άλλα θέματα, όπως το όριο δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη.

Έτσι, η ισοτιμία δεν κατάφερε χθες να «σπάσει» το εμπόδιο στο 1,3300 και σήμερα διαπραγματεύεται στην περιοχή του 1,3100. Την ίδια στιγμή, φήμες θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα στήριξης το 2013, αποθαρρύνοντας την άνοδο του ενιαίου νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στη Βρετανία, οι εθνικές τιμές κατοικιών σημείωσαν απρόσμενη πτώση 0,1% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, έναντι εκτίμησης για αμετάβλητη μέτρηση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI στην Κίνα για τον Δεκέμβριο στις 56,1 μονάδες από τις 55,6 μονάδες.

Στη συνέχεια αναμένουμε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, το επίπεδο απασχόλησης ADP και το βράδυ τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της FOMC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης