Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής τους αναμένεται να σημειώσουν η Κίνα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία οικονομικών δεικτών, που δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με σύνθετους οικονομικούς δείκτες που επιμελείται ο Ο.Ο.Σ.Α., τον μήνα Σεπτέμβριο καταγράφηκε απόκλιση στον ρυθμό ανάπτυξης σειράς χωρών, τις οικονομίες των οποίων παρακολουθεί ο διεθνής οργανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εξειδικευμένοι και σύνθετοι οικονομικοί δείκτες που αφορούν στη Γερμανία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία καταδεικνύουν ότι οι οικονομίες των κρατών αυτών βρίσκονται πάντα σε φάση διεύρυνσης, ενώ σχετική επιβράδυνση του αναπτυξιακού κύκλου καταγράφεται για τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ο.Ο.Σ.Α..

Αντίστοιχα, οι ίδιοι σύνθετοι οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν ισχυρή επιβράδυνση των οικονομιών της Κίνας και της Βραζιλίας, γεγονός που ωθεί τον Ο.Ο.Σ.Α. στην εκτίμηση, ότι το επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής των δύο αυτών οικονομιών μπορεί να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα της μακροπρόθεσμης τάσης τους.

Πάντως, συνολικά τόσο για τις χώρες μέλη του Ο.Ο.Σ.Α. όσο και για την ευρωζώνη, οι ίδιοι δείκτες καταγράφουν σταθερότητα του ρυθμού ανάπτυξης στα παρόντα επίπεδά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης