Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors» διοργανώνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HEBAN) σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εκδήλωσης «Επιχειρηματικοί Άγγελοι και Ευκαιρίες για τα start ups : Κίνητρα για τους επενδυτές» είναι η ενημέρωση των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και start ups επιχειρήσεων για τη σημασία των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels) στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους.

Παράλληλα, θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές στο εξωτερικό με έμφαση στα κίνητρα και στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών που θέλουν να γίνουν «επιχειρηματικοί άγγελοι». Σκοπός δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα, από την Πολιτεία, ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο κινήτρων σε υποψήφιους επιχειρηματικούς αγγέλους που θα συμβάλλει στην εισροή υγειών ιδιωτικών κεφαλαίων σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HEBAN), Baybars Altuntas, ο ιδρυτής της εταιρείας Angelou Economics & International Accelerator στο Οστιν του Τέξας των ΗΠΑ Άγγελος Αγγέλου, ο ιδρυτής της εταιρείας StartTech Ventures Δημήτρης Τσίγκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA) Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσει συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελος (ΣΥΡΙΖΑ) και Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ) καθώς και ο πρόεδρος και CEO της Alumil Γιώργος Μυλωνάς, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων των παρευρισκομένων.

Το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (ΗeΒΑΝ)

Το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (ΗeΒΑΝ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το ελληνικό εθνικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων, κεφαλαίων εκκίνησης και αγορών αρχικού σταδίου (ΕΒΑΝ – European Business Angels Network). Αποτελεί τον εθνικό επικεφαλής οργανισμό για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (GBAN – Global Business Angels Network).

Κεντρικός στόχος της δραστηριότητας του ΗeΒΑΝ είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων που θα δρα στο πλαίσιο του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διαμόρφωση του αναγκαίου θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου στη διευκόλυνση της δικτύωσης, στη διάδοση βέλτιστων πρακτικών και στην προώθηση του θεσμού των επιχειρηματικών αγγέλων στην Ελλάδα. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να καταστούν επιχειρηματικοί άγγελοι. Ειδικά για τους επιχειρηματίες και τους φορείς υποστήριξης των start-ups (Θερμοκοιτίδες, Επιταχυντές κ.ά.) το ΗeΒΑΝ έχει στόχο να αποτελεί σημείο πρόσβασης στην αναζήτησή τους για επενδύσεις επόμενου σταδίου καθώς και συνεργάτη τους σε θέματα δικτύωσης και υποστήριξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης