Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας παρουσίασε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η περιοχή των Οινοφύτων παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, περιβαλλοντικά, αδειοδοτικά, χωροταξικά-πολεοδομικά, ανεπάρκειας υποδομών και υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος αλλά και τη δημιουργία ενός πλαισίου αβεβαιότητας, που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των υφισταμένων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Οινόφυτα λειτουργούν σήμερα περίπου 250 εταιρείες, που παράγουν σχεδόν το 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας και αντιπροσωπεύουν το 12-15% των εξαγωγών.

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία ενός πρότυπου επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον σημαντικότερο πόλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας στους τομείς της μεταποίησης, των logistics, των επιχειρηματικών υπηρεσιών, όντας ταυτόχρονα υπόδειγμα σύγχρονης και αποτελεσματικής διαχείρισης.

Για την υλοποίηση του έργου, που είναι προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ (προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ και ΠΕΠ) και θα επιδιωχθεί η μόχλευση ιδιωτικών πόρων και η αξιοποίηση δυνατοτήτων διεθνούς χρηματοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης