Έρχεται νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 15:14
Έρχεται νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές
Νέο «μαχαίρι» μπαίνει στις αποδοχές συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να τροποποιήσει επί τα χείρω τις σχετικές διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος των νέων ρυθμίσεων που θα έλθουν υπό τη μορφή τροπολογιών στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι να ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο ορισμένες τουλάχιστον κατηγορίες εργαζομένων που υπάγονται σήμερα στα ειδικά μισθολόγια, όπως είναι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, γεγονός που σημαίνει στην πράξη ότι θα υποστούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι των εισηγμένων ή μη ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στις κλίμακες του νέου μισθολογίου, αν και με το πολυνομοσχέδιο καθορίζεται ανώτατο επίπεδο αμοιβών.

Ως τώρα παρέμεναν εκτός του νέου μισθολογίου ειδικές κατηγορίες προσωπικού.

Συγκεκριμένα, εκτός μισθολογίου, παρέμεναν:

- οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας, των
Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Τακτικών και Διοικητικών Δικαστηρίων.

- το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Ιατροδικαστών, των καθηγητών Πανεπιστημίων πλήρους απασχόλησης, των μελών Ε.Π. - Τ.Ε.Ι., των ερευνητών και ειδικών λειτουργικών επιστημόνων, των καθηγητών Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών, του επιστημονικού ερευνητικού προσωπικού Κ.Ε.Π.Ε., των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του προσωπικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, των Ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των Διπλωματικών Υπαλλήλων.

- οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Θεσσαλονίκης και της Λυρικής Σκηνής.

- τα μόνιμα στελέχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του λιμενικού Σώματος.

- το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού
Ναυτικού.

- οι υπάλληλοι του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό σημαίνει ότι οι θα υπάρξουν σημαντικές «οριζόντιες» μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων οι οποίες θα υπερβούν σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚ0 θεωρούνται ως υψηλόμισθοι.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 15:20