Έρχεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για περισσότερες από 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις περιφέρειες

 Έρχεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για περισσότερες από 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις περιφέρειες
Η συμφωνία έκλεισε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, οι περιφέρειες έχουν πάρει εντολή να στείλουν στην ΕΝΠΕ τις λίστες τους προσωπικού που χρειάζονται προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους με στόχο να μπορούν να λειτουργούν σωστά και άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, οι προσλήψεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με επιστημονικό προσωπικό, καθώς εκεί υπάρχουν οι βασικές ανάγκες των περιφερειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε γίνει με τον υπουργό Εσωτερικών οι περιφερειάρχες στο υπόμνημα που του έχουν καταθέσει με τα αιτήματά τους επισημαίνουν ότι χρειάζονται «προσωπικό μέσω προσλήψεων στη βάση ιεραρχημένων αναγκών των Περιφερειών αλλά και μέσω του προγράμματος κινητικότητας».

«Για μας είναι μια θετική έκβαση στην όλη υπόθεση» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περιφέρειες μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν στείλει τις λίστες με τα αιτήματα του προσωπικού που χρειάζονται, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σκοπεύει να στείλει τη λίστα με τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ώστε να μη συμπέσει με την προεκλογική περίοδο του Μαΐου και δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι 45 μέρες πριν από τις εκλογές απαγορεύονται να γίνονται ή να δρομολογούνται προσλήψεις, εκτός αν είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία τους.

Οι προσλήψεις σίγουρα θα είναι περισσότερες από χίλιες. Το υπουργείο, πάντως, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι προλήψεις αυτές να γίνουν με τους όρους της προκήρυξης των 3Κ, με την οποία προσελήφθηκαν 8.161 άτομα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και επιπλέον να υπάρχει η εντοπιότητα την οποία ζητούν οι περιφερειάρχες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 05:41