ΕΣΕΕ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αγορά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 12:47
ΕΣΕΕ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αγορά
Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η ελληνική αγορά, αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και εκτιμά πως πολύ σύντομα ακόμη και οι συνεπείς έμποροι θα κηρύξουν στάση πληρωμών.

Σε κείμενο θέσεων με αφορμή το πανεμπορικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα, η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η αύξηση στη φορολογία των επιχειρήσεων είναι το τελειωτικό χτύπημα εναντίον των μικρομεσαίων.

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι αλλαγές στο φορολογικό, με κορυφή τη φορολόγηση 35% από το πρώτο ευρώ, όχι μόνο δεν αποτελούν φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά θα αυξήσουν τη φοροδιαφυγή και θα αναγκάσουν μία στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο».

Η Συνομοσπονδία ζητεί -μεταξύ άλλων- την πλήρη δραστηριοποίηση του ΕΤΕΑΝ στην κατεύθυνση στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και τη μετατροπή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ σε μακροχρόνιες δανειακές συμβάσεις το λιγότερο 10ετούς διάρκειας.

Παράλληλα, ζητεί νέα γενική και μόνιμη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με πολλές και κυμαινόμενες δόσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες της επιχείρησης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 13:42