Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την πορεία της Ευρωζώνης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 18:16
Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την πορεία της Ευρωζώνης
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωζώνης επικαλούμενος «μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους».

Ο κ. Ντράγκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΚΤ, θα οικοδομήσουν «γέφυρα» προς ένα καλύτερο μέλλον και ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει το 2013 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, εξήγησε ότι ελήφθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι ανυπόστατοι φόβοι για την Ευρωζώνη, οι οποίες επηρέαζαν την ικανότητά μας να εγγυηθούμε σταθερότητα των τιμών» και τόνισε ότι τώρα πρέπει πλέον να αναλάβουν δράση οι ίδιες οι κυβερνήσεις. «Το χειρότερο από όλα, σε ό,τι αφορά την σταθερότητα, είναι σίγουρα η αδράνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας τις αποφάσεις της Τράπεζας.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν τελικά στην καλύτερη επιλογή για κεντρική τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 18:20