ΕΕΤ: Πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 14:57
ΕΕΤ: Πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον υπουργό Οικονομίας- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε στο Υπουργείο Οικονομικών το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΕΕΤ, επρόκειτο για τη μηνιαία, τακτή και εφ’ όλης της ύλης επαφή, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική και διεθνή οικονομία.

Οι ίδιοι εξέφρασαν αισιοδοξία ότι πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, ενώ «έχουν μπει μπροστά» ο νέος αναπτυξιακός και ο φορολογικός νόμος. Πρόσθεσαν, πάντως, ότι «ασφαλώς δυσκολεύει λίγο» η πίεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά ομόλογα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της κατανομής, από την Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, των εγγυήσεων του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τον «τρίτο πυλώνα ρευστότητας» προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς με βάση τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα θα εκδώσουν ομόλογα, που στη συνέχεια θα «ανταλλάξουν» με ρευστότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 14:57