Στην υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΤΕπ θα υπογράψει συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών, εκτός από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Σημειώνεται πως με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα η ΕΤΕπ αποφάσισε προσφάτως τη χορήγηση 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για δύο δάνεια από τα οποία 150 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και 50 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank που προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης