Έτοιμες οι G20 και G7 για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 14:02
Έτοιμες οι G20 και G7 για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Οι χώρες της G20, της Ομάδας των 20 πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη, δήλωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμες να δράσουν από κοινού προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στις χρηματαγορές και οικονομική ανάπτυξη, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Τα κράτη μέλη θα παραμείνουν σε στενή επαφή τις προσεχείς εβδομάδες και θα δράσουν από κοινού, με τους υπουργούς τους των Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τους τραπεζών να δεσμεύονται ότι θα «λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες κατά τρόπο συντονισμένο για να στηρίξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και μια ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

«Δεσμευόμαστε να αναλάβουμε συντονισμένη δράση όπου χρειάζεται, για τη διασφάλιση της ρευστότητας και τη στήριξη της λειτουργίας των χρηματαγορών, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη», επισημαίνουν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G7, της Ομάδας των επτά των πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, δεσμεύτηκαν και αυτοί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης έναντι της ανάκτησης της έντασης στις χρηματαγορές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 14:04