Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρωγής προς την Ελλάδα, εφόσον χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Αν κριθεί αναγκαίο, η Επιτροπή έχει τα εργαλεία και τους μηχανισμούς για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης, πρόσθεσε ο κ. Ρεν, υπενθυμίζοντας, πάντως, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποφασίστηκε, ακόμα, στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία το ζήτημα της Ελλάδας ήταν από τα βασικά θέματα, η Επιτροπή θα παρακολουθεί ενδελεχώς την εφαρμογή των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010 και την επίπτωσή τους στον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εκτιμήσεις της Επιτροπής για τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα στα δημοσιονομικά της μεγέθη, αρκέστηκε να πει ότι περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν στις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι ενδιάμεσες προβλέψεις για τις μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 19 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στη χώρα μας, για να προσκομίσει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κάποιας μορφής συμβάσεων με διεθνείς τράπεζες για τον δανεισμό της, ώστε να εξακριβωθεί ότι αυτά τα εργαλεία ήταν συμβατά με την κοινοτική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης