Αίτηση για την έκδοση ομολόγων διασποράς στις Η.Π.Α. υπέβαλε η Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 11:35
Αίτηση για την έκδοση ομολόγων διασποράς στις Η.Π.Α. υπέβαλε η Ελλάδα
Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α., για να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων που θα απευθύνονται στο ευρύ επενδυτικό κοινό, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), Πέτρος Χριστοδούλου.

«Το ανώτερο ύψος της έκδοσης είναι 3 δισ. δολάρια (2,15 δις. ευρώ) και περιμένουμε την έγκριση (σ.σ.: της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Αφού δοθεί η έγκριση των αμερικανικών Αρχών, η Ελλάδα θα μπορεί να προωθήσει τα ομόλογα στον χρόνο που θα αποφασίσει. Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη ο ακριβής χρόνος της έκδοσης των ομολόγων και η διάρκειά τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε προαναγγείλει από το Φθινόπωρο του 2010 την έκδοση των ομολόγων της διασποράς, όπως τα είχε αποκαλέσει, με στόχο την άντληση κεφαλαίων από τη μεγάλη ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό.

Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχει σχέδιο για την έκδοση ομολόγων και σε Έλληνες της Αυστραλίας, αλλά δεν έχει υποβληθεί ακόμη σχετική αίτηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 11:45