Πυκνώνουν οι καταγγελίες προς την Κομισιόν ότι η Disneyland στο Παρίσι χρεώνει περισσότερο τους Γερμανούς και τους Βρετανούς επισκέπτες απ’ ό,τι τους Γάλλους, εξού και οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να ζητήσουν εξηγήσεις από το Παρίσι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες επισκέπτες από τη Γερμανία και άλλες χώρες είναι θύματα τιμολογιακών διακρίσεων εξαιτίας της προέλευσής τους. «Εξετάζουμε πολλές προσφυγές αυτή τη στιγμή, πολλές από αυτές αφορούν την Disneyland στο Παρίσι» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι η Disneyland παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο ζητώντας διαφορετικές τιμές στους επισκέπτες με κριτήριο την εθνικότητά τους.

Αυστηρή ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα προστασίας των καταναλωτών

Η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» ανέφερε πως η Disneyland όντως ζήτησε πιο υψηλές τιμές από Βρετανούς και Γερμανούς. Για παράδειγμα οι Γάλλοι πλήρωσαν για ένα αναβαθμισμένο πακέτο στο μεγαλύτερο πάρκο διασκέδασης στην Ευρώπη 1.346 ευρώ, οι Βρετανοί 1.870 ευρώ και οι Γερμανοί 2.447 ευρώ.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, η Γαλλία διαβεβαιώνει πως τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο οι Βρυξέλλες σύντομα θα απευθυνθούν στο Παρίσι ζητώντας διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον περασμένο Νοέμβριο, που ανέλαβε τα ηνία της ΕΕ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Κομισιόν ακολουθεί μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα προστασίας των καταναλωτών. Ήδη κατατέθηκαν αγωγές κατά των εταιρειών Amazon, Google και Apple από την ΕΕ.

Πηγή: DW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης