Τις λεπτομέρειες της διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας θα συζητήσουν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων του Eurogroup, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα βρεθεί η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ζητημάτων που εκκρεμούν είναι η αξίωση της Φινλανδίας για την χορήγηση εγγυήσεων προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης του EFSF στην κατεύθυνση της αξιοποίησης ξένων κεφαλαίων που θα αύξαναν του πόρους του ταμείου και θα το καθιστούσαν αποτελεσματικότερο.

Κατά την εισήγησή του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι απαρέγκλιτος στόχος της κυβέρνησης είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, «ώστε να εγγυηθούμε την αξιοπιστία της χώρας και να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις συνεδριάσεις των οργάνων της ΕΕ, με πρώτη τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, o κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάληξη όλων αυτών των διαδικασιών, αλλά και για την επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν μια έκτακτη συνάντηση του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου, καθώς και η συνάντηση κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης