Έκκληση προς την Ελλάδα και την Τρόικα να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία όσον αφορά στο περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις της νέας δανειακής σύμβασης απηύθυνε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο επικεφαλής του Eurogroup, μετά από τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, τόνισε σε δημοσιογράφους πως η «οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό όσον αφορά στις βασικές παραμέτρους του νέου φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής του προϋπολογισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επίσημες πηγές της Eυρωζώνης, μετέδωσε πως το Eurogroup αποφάσισε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τον ιδιωτικό τομέα επιδιώκοντας να ολοκληρωθεί άμεσα η συμφωνία για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI), με τη μείωση του επιτοκίου των νέων ελληνικών ομολόγων να αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες.

«Οι υπουργοί θέλουν χαμηλότερο επιτόκιο» δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Μέχρι στιγμής το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4%, ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία επιθυμούν ένα επιτόκιο κοντά στο 3,5% προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος μετά την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης