Με ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης η Eurostat επικύρωσε χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε το 2013 στα 23,109 δισ. ευρώ και το χρέος 318,703 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο χωρίς τις ενισχύσεις προς τις τράπεζες το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 2,1% του ΑΕΠ, χαμηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 3,4 δισ. ευρώ κατά Eurostat και στο 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Παρότι όπως αναμενόταν η Eurostat δεν αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της τα επιμέρους στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα τα στοιχεία που παρουσίασε επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 14 Απριλίου στις Βρυξέλλες.
Η ανακοίνωση για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αναμένεται να γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε λίγη ώρα , ενώ θα ακολουθήσει και δήλωση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης