Εξαιτίας της απουσίας σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα στραφούν και πάλι στις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους. Η συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι είναι πιθανό να αποσπάσει την προσοχή. Δεν αναμένεται επίσημη ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε και Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, θα συναντηθούν με τον ευρωσκεπτικιστή Φινλανδό ομόλογό τους, Γιούτα Ουρπιλάινεν. Τέλος, η Ισπανία θα προχωρήσει σε δημοπρασία έντοκων γραμματίων 77 και 168 ημερών και η Ιταλία τίτλων με λήξη το 2014 με μηδενικό κουπόνι και ομόλογα λήξης το 2016 και το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ, αφού ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed. Αναμένεται βελτίωση και στους δύο δείκτες, σύμφωνα με το σχόλιο αγοράς της FXCM. Τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία έχουν κινηθεί άνω των προσδοκιών τις τελευταίες εβδομάδες. Αν συνεχιστεί αυτή η βελτίωση, ενδεχομένως να στηριχθεί περαιτέρω η διάθεση ανάληψης ρίσκου, εν μέσω ελπίδων για πιο ομαλή ανάκαμψη στις ΗΠΑ, εις βάρος του δολαρίου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης