Η αγορά συναλλάγματος μπήκε σε περιβάλλον σταθεροποίησης κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, με το δολάριο να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας σημείωσε μικρή άνοδο με τη συνδρομή του δείκτη Δαπανών Πιστωτικών Καρτών που ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάστημα εννέα μηνών.

Ένα ήσυχο οικονομικό ημερολόγιο στην Ευρώπη στρέφει τους προβολείς στις Βρυξέλλες και τη δεύτερη ημέρα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής. Σημαντική πρόοδος φαίνεται απίθανη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα αναγνώρισαν την πρόοδο στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, αν και δεν αποφασίστηκε να «ξεκλειδωθούν» νέοι πόροι, ενώ η διάσωση της Ισπανίας δεν συζητήθηκε καθόλου. Οι διαπραγματεύσεις γύρω από μια τραπεζική ένωση δεν σημείωσαν πρόοδο, με τους αξιωματούχους να εμμένουν στην καταληκτική ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι τα χειρότερα της κρίσης έχουν παρέλθει και πρότεινε τη «χαλάρωση» των ελέγχων στους προϋπολογισμούς στο μέλλον.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο, με τις μέσες εκτιμήσεις να δείχνουν μικρή υποχώρηση στα 4,74 εκατ. ύστερα από τα υψηλά 27 μηνών που σημείωσαν έναν μήνα νωρίτερα στα 4,82 εκατ..

Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Κάτι αντίστοιχο στην επερχόμενη ανακοίνωση θα μπορούσε να επιβαρύνει το δολάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης