Μεταβλητότητα αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στις αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται σε πληθώρα οικονομικών ανακοινώσεων καθώς και στα δύο σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας: το αποτέλεσμα της LTRO της ΕΚΤ και την ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke. Επιπλέον, μεταβλητότητα προκαλούν και οι ροές κεφαλαίων λόγω της εκπνοής του μήνα.

Το ευρώ διατηρεί τη στήριξη και συνεχίζει να ενισχύεται σε μια προσπάθεια να «περάσει» το 1,3500 έναντι του δολαρίου προς τον ΚΜΟ 200 ημερών πάνω από το 1,3700. Ωστόσο, αν η ισοτιμία δοκιμάσει την περιοχή του 1,3600-1,3700, εκτιμάται, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, ότι η άνοδος θα είναι περιορισμένη και το ζεύγος θα κινηθεί και πάλι πτωτικά σε ένα ευρύτερο περιβάλλον ανόδου του δολαρίου, ρευστοποιήσεων στις επενδύσεις ρίσκου και υποχώρησης των μετοχών παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές τοποθετήσεις στο δολάριο είναι τοποθετήσεις αγοράς έναντι των βασικών νομισμάτων. Προς το παρόν, οι αναλυτές συστήνουν να μείνουμε εκτός, ώσπου να παρουσιαστεί μια πιο ξεκάθαρη επενδυτική ευκαιρία. Στο μέτωπο των οικονομικών ανακοινώσεων στην Αυστραλία, η ανέγερση νέων κατοικιών κινήθηκε κάτω από τις μέσες προσδοκίες. Παρ’ όλα αυτά, το δολάριο Αυστραλίας αγνόησε τα αρνητικά στοιχεία και ενισχύθηκε σε σημαντικά επίπεδα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον με το νόμισμα να υποαποδίδει.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης