Ευρωομόλογα ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 01:24
Ευρωομόλογα ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank
«Φίλια» πυρά δέχτηκε η πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι βρήκε έναν σύμμαχο από τη Γερμανία. Ο λόγος για τον επικεφαλής της γερμανικής Commerzbank ο οποίος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωμολόγων, θέμα που δεν θέλουν ούτε να ακούν στο Βερολίνο.

Ο Martin Blessing, διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να εκδίδει κοινά ομόλογα για λογαριασμό των μεμονωμένων μελών, με ανώτατο όριο στις εκδόσεις το 25% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.

«Τα ευρωομόλογα θα «καθιερώσουν μόνιμα το ευρώ σαν ένα σημαντικό νόμισμα σε παγκόσμιο επίπεδο και θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη», αναφέρει στο άρθρο του ο CEO της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στην οποία το κράτος συνεχίζει να διατηρεί μερίδιο 17%.

Άμεση ήταν η απάντηση του Βερολίνου: «Τα ευρωομόλογα είναι εντελώς εκτός της πολιτικής ατζέντας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Στέφεν Καμπέτερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Αντί να ασχολείται με ένα άκαιρο θέμα όπως αυτό, ο Blessing θα πρέπει να εστιάζει στο ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 01:24