Έσοδα 6,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε το Facebook για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, έναντι του ποσού των 4,27 δις της προηγούμενης χρονιάς, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των οικονομικών αναλυτών.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η επιχειρηματική επιτυχία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν επηρεάστηκε από την κακή δημόσια φήμη του, η οποία δέχτηκε «χτύπημα» την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Apple «τιμώρησε» τον κατασκευαστή της εφαρμογή, καταγγέλλοντας παραβίαση των κανόνων της σε ένα πρόγραμμα που πλήρωνε νεαρούς χρήστες (έως και 13 ετών) να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή επιτήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες καθώς και οι μηνιαίοι, αυξάνονται κατά 9% κάθε χρόνο. Το Facebook υπολογίζει ότι έχει αυτήν τη στιγμή δύο δισεκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Τα θετικά αποτελέσματα των εσόδων και της αύξησης των χρηστών εκτόξευσαν τις μετοχές της εταιρείας κατά 8% στο χρηματιστήριο, μέσα σε λίγες ώρες.

Σε μια συνέντευξη που δόθηκε για τους επενδυτές της εταιρείας, οι Μαρκ Ζούκενμπεργκ και Σέριλ Σάντμπεργκ παρουσίασαν τον σχεδιασμό του Facebook έτσι ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο στελέχη απέδωσαν τα προβλήματα -όπως η κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων και η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση- στη γενικότερη λειτουργία του internet και όχι ειδικά στο Facebook.

Ο Ζούκενμπεργκ διαβεβαίωσε ότι το FΒ άλλαξε ριζικά τη λειτουργία του και βελτίωσε κατά πολύ τα συστήματά του, έτσι ώστε να μειώσει τυχόν μελλοντικά προβλήματα.

Το 2019, όπως είπε, η εταιρεία θα μπορέσει να επικεντρωθεί και πάλι στην ανάπτυξη των προϊόντων της που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες ουσιαστικές εμπειρίες για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, με καινοτομίες στην ανταλλαγή μηνυμάτων, στις ομάδες, στις πληρωμές, στα βίντεο και στο hardware.

Μεταξύ των αλλαγών είναι και η ήδη σχεδιασμένη ενοποίηση των πλατφορμών WhatsApp, Instagram & Messenger, η οποία ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ζούκενμπεργκ τόνισε ότι αυτή η αλλαγή είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο.

«Αισθάνομαι ότι ξεκινάμε το 2019 με ξεκάθαρα σχέδια που δείχνουν τι χρειάζεται να κάνουμε» δήλωσε.

«Πραγματικά αισθάνομαι ότι έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε τα εμπόδια κι έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για ό,τι χρειάζεται να γίνει τώρα» πρόσθεσε.

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης