Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην αμερικανική γερουσία Harry Reid εκτίμησε σήμερα ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποφευχθούν οι μαζικές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών που προβλέπονται από το νέο έτος, ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να ξεκινήσει και πάλι άμεσα τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους δηλώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner διαχειρίζεται τη Βουλή σαν δικτατορία καθώς δεν επιτρέπει να προχωρήσει η ψηφοφορία για τα μέτρα που έχουν ήδη περάσει από τη Γερουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα αυτά διατηρούν αμετάβλητους τους φορολογικούς συντελεστές για τα πρώτα 250.000 δολ. στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Το πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στα μέτρα αυτά θα έδινε την ευκαιρία στην αμερικανική οικονομία να αποφύγει τον δημοσιονομικό γκρεμό, πρόσθεσε ο Reid.

«Αν πέσουμε στον γκρεμό και φαίνεται ότι προς τα εκεί πάμε καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων με μόλις τέσσερις ημέρες να μένουν δεν είναι εδώ…», δήλωσε ο Reid.

Σημείωσε παράλληλα ότι «εάν πέσουμε, θα γνωρίζουμε ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί με μόνο μια ψηφοφορία στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης