Ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων, οι οποίοι χρωστούν στο Δημόσιο, περιλαμβάνει το φορολογικό «’σαφάρι»’, που, αρχίζει εντός των θερινών μηνών από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο στόχαστρο μπαίνουν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν ανταποκρίθηκαν στην περαίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπλα» του Υπουργείου Οικονομικών στην πίεση, που πρόκειται να ασκηθεί στους περίπου 400.000 οφειλέτες του Δημοσίου, θα είναι το περιουσιολόγιο των φορολογουμένων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της επιβολής του ΕΤΑΚ, αλλά και εταιρείες δικηγόρων, οι οποίες αναμένεται να προσληφθούν σύντομα στις Δ.Ο.Υ.      

Εκτός από τα ακίνητα των οφειλετών, το Υπουργείο Οικονομικών θα βάζει στο στόχαστρο και τα έσοδα από ενοίκια. 

Επίσης, όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο, η Εφορία θα προχωρά σε κατάσχεση απαιτήσεων της επιχείρησης από άλλες επιχειρήσεις ή φορολογούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειονότητα των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία -περίπου οι οκτώ στους δέκα- χρωστούν έως 2.000 ευρώ, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι χρωστούν κατά κανόνα ποσά από 2.000 έως 20.000 ευρώ.

Το «κυνήγι» του Υπουργείου Οικονομικών έχει στόχο την είσπραξη 1,8 δις ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ασφυκτικό «πρέσινγκ» πρόκειται να ασκηθεί και σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της επταετίας 2000-2006.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης