Το ξεκίνημα της εβδομάδας δεν προσφέρει καμία απολύτως συγκίνηση στους επενδυτές, αφού οι διακυμάνσεις είναι πολύ μικρές και ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται σε ένα εύρος 8-10 μονάδων, τονίζει η FXCM στο μεσημεριανό της σχόλιο αγοράς.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αγορά εργασίας στην Αμερική πυροδότησαν ισχυρές αγορές, καθώς αύξησαν κατακόρυφα τις προσδοκίες για μια νέα στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα αλλά και αρνητικά σχετικά με τη δυνατότητα να υπάρξει ένα QE3 (μία ποσοτική χαλάρωση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη σημαντική οικονομική ανακοίνωση για αυτήν την εβδομάδα είναι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Γερμανία για την επικύρωση του EΜΣ (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας). Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γύρω από αυτό, αλλά σημερινές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την επικύρωση του μηχανισμού.

Σχόλια είχαμε και από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την οποία σχολίασε, σε γενικές γραμμές, ως «μια από τα ίδια». Επίσης η Moody’s δεν πιστεύει ότι η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να επιλύσει την κρίση χρέους.

Στο τέλος της εβδομάδας, η Fed (Federal reserve system), αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας ολοκληρώθηκε, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης