Σε εκτενές ρεπορτάζ οι Financial Times αναφέρονται στη δυναμική της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, το οποιο από τα τέλη Νοεμβρίου «φιγουράρει» στη λίστα με τις αναδυόμενες αγορές.
Το άρθρο της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας τιτλοφορείται «Greek Markets reflect recovery of developed world’s economies».

Σύμφωνα με τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI), στην Ελλάδα καταγράφηκε η καλύτερη απόδοση στην παγκόσμια αγορά μετοχών, με δολαριακή απόδοση άνω του 45%, τη στιγμή που σύμφωνα με τον παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή μετοχών της UBS, Νικ Νέλσον, η επιστροφή της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2014 με μικρή πλειοψηφία, κατά τον οποίον προβλέπεται ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6%, έπειτα από έξι χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλεονάσματος, ύψους 2,96 δισ. ευρώ το 2014, ποσό που ισοδυναμεί με το 1,6% της εθνικής παραγωγής, πριν από την αποπληρωμή του χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 3 δισ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης